Terug naar Nieuws

Beste buur van de gemeente Emmen 2021 bekend

Gepubliceerd op:
Beste buur van de gemeente Emmen 2021 bekend

De buren rondom de Dosterdstraat in Zwartemeer zijn verkozen tot ‘Beste Buur van de gemeente Emmen 2021’. Zaterdagavond 25 september zijn de buren van de Dosterdstraat feestelijk onthaald in de Grote Kerk. Zij hebben hier hun prijs in ontvangst mogen nemen van Wethouder Kleine.

Noaberschap

Voor het vierde jaar op rij is Buurtbemiddeling Emmen op zoek gegaan naar de “Beste buur van de gemeente Emmen”. De jury, bestaande uit 2 buurtbemiddelaars en Dirk Smits één van de winnaars van vorig jaar, heeft de vele nominaties bekeken. Uit de inzendingen zijn drie genomineerden gekozen. Namens Buurtbemiddeling Emmen heeft wethouder Robert Kleine de genomineerden in het zonnetje zijn gezet. Wethouder Robert Kleine: “Geweldig om op deze burendag de beste buur in het zonnetje te zetten. Gelukkig leeft ‘noaberschap’ nog steeds in onze gemeente. Laten we daar eens meer aandacht aan besteden. Want goed voorbeeld doet goed volgen!”

Beste buur

De jury heeft de buren in de omgeving van de Dosterdstraat in Zwartemeer verkozen als winnaar. Bouke Haanstra, één van de drie juryleden: “De buurt rondom de Dosterdstraat is verkozen tot winnaar, omdat de zorg er voor elkaar is in goede en in slechte tijden, omdat het veelzijdig en intensief is, omdat het eenzaamheid voorkomt, omdat al jaren de goede sfeer wordt vastgehouden, omdat jong en oud bij elkaar komen en ten slotte omdat het de hele buurt ten goede komt.”

Naast de Dosterdstraat zijn er nog 2 genomineerden in het zonnetje gezet. De heer en mevrouw Houkes zijn genomineerd door een nichtje in Delfzijl, omdat zij altijd klaar staan voor haar tante. Jeroen en Saskia uit Klazienaveen zijn door hun buurvrouw genomineerd, omdat ze altijd klaar staan met een kopje koffie en hulp bij het klussen.

04-07-2022

Nomineer je buur

We kennen ze allemaal. Buren die altijd voor je klaar staan, voor wie niets teveel is. Buurtbemiddeling Emmen is naar hen op zoek voor de verkiezing ‘Beste Buur van gemeente Emmen 2022’.
Lees meer