Terug naar Nieuws

De Week van de Jonge Mantelzorger: Niet te missen

Gepubliceerd op:
De Week van de Jonge Mantelzorger: Niet te missen

Ongeveer een kwart van de kinderen en jongeren in Nederland is een jonge mantelzorger. Zij groeien op met iemand in hun directe omgeving met een chronische ziekte, beperking, psychische kwetsbaarheid en/of verslaving. Dat kan een ouder zijn, een broer of zus, maar ook een grootouder of goede buur. Het zorgen voor een ander ervaren zij als normaal. Toch kan het ook heel zwaar zijn. 

Om hen te ondersteunen en zichtbaar te maken is het jaarlijks van 1 tot en met 7 juni de nationale Week van de Jonge Mantelzorger. In Emmen organiseert  de werkgroep Jonge Mantelzorgers in samenwerking met Sedna en de gemeente Emmen activiteiten voor jonge mantelzorgers. Zo kunnen middelbare scholen een lespakket inzetten met een gefilmd theaterstuk en verschillende opdrachten. 

Samen pizza’s bakken en eten

Jonge mantelzorgers kunnen op vrijdag 10 juni samen pizza bakken en eten in het kooklokaal aan de Waanderweg 150 in Emmen. Deelname is gratis en iedereen mag een vriend(in) meenemen. Er zijn twee leeftijdsgroepen:

•    Tot en met 12 jaar: van 16.00 – 18.00 uur

•    13 t/m 18 jaar: van 19.00 – 21.00 uur

Aanmelden kan nog tot 3 juni via een mail naar jmzemmen@gmail.com onder vermelding van naam en telefoonnummer.

19-03-2024

In het nieuws: Artikel Dagblad van het Noorden over de opmars van ervaringsdeskundigen met Charlotte Feijen

Vandaag staat er in het Dagblad van het Noorden een artikel over de opmars van ervaringsdeskundigen in de hulpverlening. Ervaringsdeskundige Charlotte Feijen van Sociaal Werk Sedna vertelt haar persoonlijke verhaal en wat het voor haar betekent dat ze met haar ervaringen nu anderen kan ondersteunen.
Lees meer