Terug naar Nieuws

Handige links en tips in Coronatijd

Gepubliceerd op:

We zitten allemaal met vragen en de antwoorden zijn soms lastig te vinden. In het onderstaande bericht staat een overzicht van handige links en websites. Van de aangepaste dienstverlening van Sedna tot en met 10 tips over het omgaan met de nieuwe thuissituatie voor ouders. Voor actuele informatie over het coronavirus verwijzen we naar het RIVM.

Hieronder een overzicht van websites met informatie. Door op de links in de tekst te klikken, wordt de link in een nieuw scherm geopend. 

De stichting "Lezen en Schrijven" heeft een informatiefilmpje gemaakt met de belangrijkste coronatips in begijpelijke taal. Klik op de volgende link voor de Aangepaste dienstverlening van Sedna. Mocht je om een praatje verlegen zitten dan is: Praatje met een maatje 0591- 680801 misschien iets voor jou.

De gemeente Emmen heeft een verzameling gemaakt van de meest gestelde vragen door inwoners en daar antwoord op gegeven. Het initiatief "Samen dementie vriendelijk" heeft een aantal tips voor het omgaan met dementie tijdens corona

Gelukkig staan we samen sterk en zijn er een aantal initiatieven die proberen om hulpvraag en aanbod met elkaar te verbinden. Vanuit de bewoners van de gemeente zijn er inwonersinitatieven en een drietal faceboek groepen: "Coronahulp Emmen en Omgeving", "Drenthe helpt elkaar de coronatijd door" & "Emmen Co-Helpers"

Voor ouders en verzorgers met kinderen zijn er ook nog een aantal tips en truckjes te vinden. In de eerste plaats zijn er "10 tips in het omgaan met de nieuwe thuissituatie voor ouders" Naast de ouders is er ook een "vraag en antwoord overzicht voor kinderen en jongeren". In deze tijden kunnen de spanningen thuis oplopen, het Nederlands Jeugdinstituut heeft een aantal tips.

 

Landelijk zijn er ook een aantal telefonische hulplijnen en sites om hulp en aanbod te verbinden. 

  • "Een tegen eenzaamheid" Een overzicht van landelijke hulplijnen voor zowel ouderen, mantelzorgers en kinderen;
  • "NL voor elkaar" Overzicht voor vraag en aanbod van hulpvragen;
  • "Algemene Nederlandse Bond voor Ouderen" (ANBO) Bereikbaar voor vragen of een praatje, 7 dagen per week van 09:00 tot 21:00 uur bereikbaar op telefoon 0348- 466666;
  • "Rode Kruis Hulplijn" Een luisterend oor, advies of extra hulp omdat je in quarantaine of thuisisolatie zit? Dan kun je contact opnemen met de Rode Kruis Hulplijn Tel: 070-4455 888 Op werkdagen van 9.00 tot 21.00 uur een zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur;
  • "De luisterlijn" 24 uur per dag een luisterend oor. Tel: 0900-0767;
  • "# niet alleen" Door de verspreiding van het virus komen veel initiatieven los bij lokale kerken en (christelijke) maatschappelijke organisaties "#Niet alleen" verbindt talloze lokale hulpinitiatieven aan hulpvragers en aan elkaar;
  • "KBO-PCOB" Bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur. Tel:  030-3400600;  

Handige extra links:

19-03-2024

In het nieuws: Artikel Dagblad van het Noorden over de opmars van ervaringsdeskundigen met Charlotte Feijen

Vandaag staat er in het Dagblad van het Noorden een artikel over de opmars van ervaringsdeskundigen in de hulpverlening. Ervaringsdeskundige Charlotte Feijen van Sociaal Werk Sedna vertelt haar persoonlijke verhaal en wat het voor haar betekent dat ze met haar ervaringen nu anderen kan ondersteunen.
Lees meer