Terug naar Nieuws

Leerlingen van PRO Emmen maken impact

Gepubliceerd op:
Leerlingen van PRO Emmen maken impact

Negen leerlingen van PRO Emmen hebben de afgelopen weken meegedaan aan Impacter. Bij Impacter konden de leerlingen zich inzetten voor de maatschappij en tegelijkertijd hun interesses en talenten ontdekken.

De leerlingen van PRO Emmen hebben bij het lesonderdeel ‘CreActief’ gekozen om deel te nemen aan Impacter. De opdracht die ze meekregen luidde als volgt: Hoe wil jij je kwaliteiten inzetten voor een ander? Er werden creatieve ideeën en projecten uitgewerkt. Zo gaven twee leerlingen een gymles en was er een leerling die een dinotentoonstelling heeft georganiseerd.

Michelle Boerland, docent: ‘Voor de leerlingen was het erg interessant en leerzaam om hun eigen project te organiseren. Bij het organiseren komt toch meer kijken dan je denkt. De samenwerking tussen onze leerlingen en Impactercoach Danielle was echt een match!’

Impacter

Impacter is onderdeel van welzijnsorganisatie Sedna. Het is een project voor jongeren tussen de 14 en 27 jaar. Deze jongeren willen zich ontwikkelen en tegelijkertijd iets terug doen voor de maatschappij. Samen met een jongerencoach ontdekken de jongeren waar ze energie van krijgen. Vervolgens gaan de jongeren aan de slag bij een organisatie die perfect bij hen aansluit, een plek waar ze kunnen groeien.

Certificaat

Donderdag 7 juli was de slotbijeenkomst voor de leerlingen die meededen aan Impacter. Na een lekker hapje en drankje gingen alle leerlingen met een Impacter certificaat naar huis.

19-03-2024

In het nieuws: Artikel Dagblad van het Noorden over de opmars van ervaringsdeskundigen met Charlotte Feijen

Vandaag staat er in het Dagblad van het Noorden een artikel over de opmars van ervaringsdeskundigen in de hulpverlening. Ervaringsdeskundige Charlotte Feijen van Sociaal Werk Sedna vertelt haar persoonlijke verhaal en wat het voor haar betekent dat ze met haar ervaringen nu anderen kan ondersteunen.
Lees meer