Terug naar Nieuws

Moeders van Emmen op volle kracht

Gepubliceerd op:

Moeders van Emmen is sinds 1 april gestart met het ondersteunen van zwangere vrouwen. Dit doen ze in gebieden De Blokken en De Monden van gemeente Emmen. Maandag 31 augustus zijn studenten aangesloten, zodat het project op volle kracht actief is! De studenten gaan moeders ondersteunen om de kans op een goede start voor hun baby te vergroten. Hierbij worden ze intensief begeleid door professionals van welzijnsorganisatie Sedna. 

Goede start

De zwangerschap is een bijzondere, maar ook kwetsbare periode. Als er problemen zijn, kan de aanstaande moeder stress ervaren. Dat is niet goed voor de ontwikkeling van het (ongeboren) kindje. Moeders van Emmen wil de aanstaande moeder zo helpen dat ze met haar kind een goede start kan maken. Dit doen we door een intensieve aanpak in de eerste 1000 dagen.

Gezinnen  kunnen aangemeld worden door verloskundigen, professionals van onder meer welzijnsorganisatie Sedna, de GGD of andere betrokkenen. Moeders van Emmen is vanaf de start van de zwangerschap aanwezig. Zo kunnen overgewicht, gezondheidsproblemen en ontwikkelingsachterstanden bij het kindje voorkomen worden. Moeders van Emmen werkt in de begeleiding samen met Prezorg, Voorzorg en andere medische en sociale professionals om zo de best mogelijke hulp te kunnen bieden.

Studenten sluiten aan

Uniek aan Moeders van Emmen is dat de uitvoering voor een groot deel door hbo-studenten gedaan wordt. Daarnaast is er een ervaringsdeskundige en een orthopedagoog aan het project verbonden.

Moeders die wel wat extra hulp kunnen gebruiken, kunnen contact opnemen met:

José Banus        j.banus@sednaemmen.nl

Eline Woertel    e.woertel@sednaemmen.nl

19-03-2024

In het nieuws: Artikel Dagblad van het Noorden over de opmars van ervaringsdeskundigen met Charlotte Feijen

Vandaag staat er in het Dagblad van het Noorden een artikel over de opmars van ervaringsdeskundigen in de hulpverlening. Ervaringsdeskundige Charlotte Feijen van Sociaal Werk Sedna vertelt haar persoonlijke verhaal en wat het voor haar betekent dat ze met haar ervaringen nu anderen kan ondersteunen.
Lees meer