Terug naar Nieuws

Moeders van Emmen

Gepubliceerd op:

Moeders van Emmen is een nieuw project dat start op 1 april in het gebied De Blokken en De Monden van de gemeente Emmen.

 

Goede start

Het doel van het project is om de kans op een gezonde zwangerschap en een goede start voor het kind te vergroten. Dit doen we door een intensieve aanpak van de eerste 1000 dagen. Om de gezinnen te helpen en te voorkomen dat gewoonten overgedragen worden op de volgende generatie, krijgen gezinnen begeleiding van verloskundigen en professionals van onder meer Sedna en de GGD. Door dit te doen vanaf de start van de zwangerschap, kunnen overgewicht en gezondheidsproblemen voorkomen worden.

1000 dagen programma

Iedere jongere in de gemeente Emmen moet gelukkig en veilig kunnen opgroeien. Niet ieder kind maakt een even goede start in het leven doordat er problemen zijn in het gezin. In de Emmense aanpak van Goede Start worden dertig kwetsbare gezinnen waar overgewicht en gezinsproblematiek speelt, begeleid.

Werkwijze

Uniek aan dit project is dat we samenwerken met hbo-studenten. Per 1 april starten 2 medewerkers van Sedna met het project, beide zijn erg enthousiast. In september sluiten de studenten aan, zodat het project in volle sterkte actief is

Moeders van Emmen werkt daarnaast nauw samen met Prezorg, Voorzorg en andere medische en sociale professionals om zo de best mogelijke hulp te kunnen bieden.

20-07-2022

Benieuwd waarmee Geldloket Emmen kan helpen?

Het leven wordt steeds duurder. Steeds meer mensen hebben vragen over geldzaken. Geldloket Emmen helpt inwoners uit de gemeente Emmen met alle vragen over geldzaken. Daarom heeft Geldloket Emmen op woensdag 24 augustus een Open Huis met het thema ‘rondkomen’. Kom langs en ontdek met welk…
Lees meer