Terug naar Nieuws

Samen sterker: Dokter schoonmaakorganisatie en Sedna

Gepubliceerd op:
Samen sterker: Dokter schoonmaakorganisatie en Sedna

Dinsdag 16 juli hebben Dokter Schoonmaakorganisatie (hoofdaanbieder Wmo) en welzijnsorganisatie Sedna een samenwerkingsconvenant ondertekend. Om de inwoners van de Emmense gebieden de Blokken en de Monden nog beter te kunnen ondersteunen op het gebied van huishoudelijke hulp, begeleiding en sociaal werk zijn zij deze samenwerking aangegaan.

Vanuit de opdracht van de gemeente hebben beide organisaties elkaar gevonden. Zij onderstrepen de toegevoegde waarde van de samenwerking voor het meer integraal ondersteunen van inwoners. Door gezamenlijke werkgroepen, waaraan ook inwoners deelnemen,  worden grote en kleinere wensen gerealiseerd voor de lokale gemeenschap. Zo is er begin dit jaar een Nieuwjaarsreceptie georganiseerd als ontmoetingsmoment; is in het zwembad in Emmer-Compascuum een kleedruimte voor inwoners met een beperking opgeleverd, is er een Netwerkmarkt Klazienveen Samen georganiseerd. Momenteel wordt er een website, de Gebiedswijzer, voor de inwoners van de Blokken (en in een later stadium de Monden) ontwikkeld. Dit om het aanbod van activiteiten en zorg in het gebied voor inwoners beter in beeld te krijgen en makkelijker bereikbaar te maken.

 

Deze gezamenlijke gebiedsgerichte aanpak willen beide organisaties de komende tijd verder versterken. De ambitie van Dokter Schoonmaakorganisatie en Sedna is toe te werken naar een duurzame relatie waarin de inwoner van de gemeente Emmen centraal staat. Samen sterker!           

01-09-2020

Moeders van Emmen op volle kracht

Moeders van Emmen is sinds 1 april gestart met het ondersteunen van zwangere vrouwen. Dit doen ze in gebieden De Blokken en De Monden van gemeente Emmen. Maandag 31 augustus zijn studenten aangesloten, zodat het project op volle kracht actief is! De studenten gaan moeders ondersteunen om de kans op …
Lees meer