Terug naar Nieuws

SOEP OP DE STOEP: verbinden van inwoners door inwoners

Gepubliceerd op:
SOEP OP DE STOEP: verbinden van inwoners door inwoners

Juist in deze bijzondere tijden is contact en omkijken naar elkaar zo belangrijk. De drie gemeentes in Zuid-Oost drenthe, lokale bedrijven als Tejin en Emmtec, FC Emmen, ToGetThere  en horeca bedrijven  en welzijnsorganisaties (Sedna en Andes) hebben de handen in één geslagen om een lekkere kop snert aan inwoners aan te bieden

Eerder vonden lokaal al succesvol diverse soep–acties plaats. Een mooi middel om aan elkaar te laten zien dat iedereen belangrijk is en dat we naar elkaar omkijken. Zeker in corona tijden moeten we elkaar niet uit het oog verliezen. Ook deze actie van 1500 koppen soep werd dankbaar ontvangen door inwoners. Even een praatje maken met de vele vrijwilligers die dit initiatief mogelijk hebben gemaakt. Juist de kracht zit erin dat we hierin samen optrekken met dorp coöperaties, Erkende Overleg Partners en alle mensen die zich spontaan melden om op korte termijn de handen uit de mouwen te steken. Naast de soep werden mensen geattendeerd op het (lokale) hulp aanbod om eventueel gebruik van te kunnen maken.

09-01-2023

Hoe zit het met de energietoeslag 2023?

Ook in 2023 krijgen inwoners met een laag inkomen een energietoeslag. Deze toeslag is bedoeld om de hoge energiekosten (gedeeltelijk) te betalen. Veel mensen ontvangen dit automatisch. Inwoners waarvan de gegevens niet bekend zijn, kunnen van 1 februari tot 1 juli toeslag aanvragen.
Lees meer