Terug naar Nieuws

Week van de Opvoeding in Emmen

Gepubliceerd op:

Vandaag start de Week van de Opvoeding (5 t/m 11 oktober). De Week van de Opvoeding staat zoals ieder jaar in het teken van opvoeden en ouderschap. Opvoeden van kinderen en jongeren is belangrijk, maar soms ook lastig.

Sedna heeft voor deze week een brochure uitgebracht voor ouders en/of verzorgers. Met deze brochure wil Sedna ouders informeren, opvoeden is namelijk niet altijd makkelijk maar het is wel belangrijk dat je goed voor jezelf zorgt. Je bent ouder, maar je bent ook nog jezelf. Wethouder Robert Kleine heeft voor deze brochure het voorwoord geschreven.

Daarnaast ontvangen de leerlingen van groep 3 en 4 van de basisscholen in gemeente Emmen deze brochure voor hun ouders. Ook worden deze week verschillende filmpjes gedeeld op de Facebookpagina’s van Sedna, waarin de thema’s uit de brochure worden besproken.

Wethouder Robert Kleine heeft, uit handen van de schoolmaatschappelijk werkers van Sedna, de eerste brochure in ontvangst genomen. Robert Kleine: “In het jeugdbeleid van de gemeente hebben wij opgeschreven dat ieder kind gelukkig moet kunnen opgroeien en kansen moet krijgen in het leven. Ouders hebben een belangrijke taak in het opvoeden. In de brochure die Sedna heeft uitgebracht kun je lezen dat het niet erg is als het even niet lukt als ouder. Ik hoop dat door deze brochure ouders de stap zetten om het gesprek met elkaar aan te gaan over opvoeden. Ouders staan niet alleen in gemeente Emmen, bij vragen kun je terecht bij welzijnsorganisatie Sedna.”

19-03-2024

In het nieuws: Artikel Dagblad van het Noorden over de opmars van ervaringsdeskundigen met Charlotte Feijen

Vandaag staat er in het Dagblad van het Noorden een artikel over de opmars van ervaringsdeskundigen in de hulpverlening. Ervaringsdeskundige Charlotte Feijen van Sociaal Werk Sedna vertelt haar persoonlijke verhaal en wat het voor haar betekent dat ze met haar ervaringen nu anderen kan ondersteunen.
Lees meer