Terug naar Nieuws

Week van Lezen en Schrijven van 8 tot en met 15 september

Gepubliceerd op:

Op 8 september is de Internationale dag van de Alfabetisering. Wereldwijd komt analfabetisme voor, ook in Nederland hebben we hier mee te maken. 

Gelukkig komt analfabetisme (mensen die helemaal niet kunnen lezen en schrijven) nog nauwelijks voor in Nederland. Maar helaas groeit nog steeds het aantal laaggeletterden en dan met name onder jongeren. Laaggeletterden hebben moeite met lezen, schrijven en/of rekenen en missen soms digitale vaardigheden. Hierdoor beschikken laaggeletterden over onvoldoende basisvaardigheden om onze snelle en ingewikkelde maatschappij te begrijpen. Dit heeft grote gevolgen.
Stichting Lezen en Schrijven vraagt samen met partners uit het hele land van vrijdag 8 september tot en met vrijdag 15 september extra aandacht voor laaggeletterdheid.

Activiteiten in Emmen

Ook binnen Sedna is hier aandacht voor. Zo worden er in de verschillende wijken en dorpen van de gemeente Emmen activiteiten georganiseerd. Volgende week woensdag bijvoorbeeld is er een bijeenkomst in Wijkcentrum Angelslo van 10.00 tot 11.30 uur.

Voor de activiteiten in uw eigen wijk of dorp kunt u de agenda op de website van Sedna bekijken.

Meer informatie over het thema laaggeletterdheid is te vinden op de website van Stichting Lezen en Schrijven: https://www.lezenenschrijven.nl/

14-09-2023

Week van de Mantelzorg 5 t/m 11 november

Van 5 tot en met 11 november is er weer een Week van de Mantelzorg. De gemeente Emmen organiseert deze week samen met de Contactpunten Mantelzorg en Sedna. De week is bedoeld als blijk van waardering voor de mantelzorger.
Lees meer