Terug naar Nieuws

Week van Lezen en Schrijven van maandag 6 tot en met zondag 12 september

Gepubliceerd op:

In Nederland hebben 2,5 miljoen volwassenen moeite met lezen, schrijven en/of rekenen. Vaak hebben zij ook moeite met omgaan met bijvoorbeeld een computer of mobiele telefoon. In Drenthe gaat het om 12% van de volwassenen. Moeite hebben met lezen en schrijven heeft grote gevolgen. Het maakt mensen kwetsbaar: minder zelfredzaam, minder sociaal actief en minder gezond dan geletterde mensen. Van maandag 6 tot en met zondag 12 september organiseert Stichting Lezen en Schrijven daarom de Week van Lezen en Schrijven. De organisatie roept heel Nederland op om in actie te komen tegen laaggeletterdheid. 
Sedna neemt ook dit jaar weer deel aan de themaweek in de verschillende wijken en dorpen van de gemeente Emmen.

Activiteiten

Honderden organisaties in het land vragen tijdens de Week van Lezen en Schrijven aandacht voor laaggeletterdheid door activiteiten te organiseren. Ook in Emmen zetten Sedna, de gemeente, bibliotheken, scholen en bedrijven zich in om extra aandacht te schenken aan laaggeletterdheid.  
Zo organiseert Sedna onder andere in Angelslo op 9 september een ‘Letter-vossenjacht’. Kinderen in de basisschoolleeftijd kunnen zich samen met een ouder of begeleider aanmelden door een mail te sturen naar taalvoorhetleven@sednaemmen.nl. Locatie Wijkcentrum Angelslo aanvang 15.30 uur.

Agenda

Kijk voor meer informatie over de activiteiten die plaatsvinden in de Week van Lezen en schrijven in onze agenda

14-09-2023

Week van de Mantelzorg 5 t/m 11 november

Van 5 tot en met 11 november is er weer een Week van de Mantelzorg. De gemeente Emmen organiseert deze week samen met de Contactpunten Mantelzorg en Sedna. De week is bedoeld als blijk van waardering voor de mantelzorger.
Lees meer