Buurtbemiddeling in Emmen

Een fijne band met je buren is prettig. Soms wordt deze band op de proef gesteld. Er is geluidoverlast door de spelende buurtkinderen of door de buren die steeds ruzie hebben. De katten van je buurvrouw doen steeds hun behoefte in jouw tuin of de jongeren in jouw buurt gooien hun sigarettenpeuken bij jou in de voortuin.

 

Een oplossing op maat

Houdt zo'n situatie lang stand? Dan kan dit zorgen voor onrust en frustratie en leiden tot conflicten. Als je er zelf niet meer uit komt, dan kan buurtbemiddeling ondersteuning bieden. Zij gaan eerst met jou en je buren in gesprek, zodat het verhaal van beide kanten belicht wordt. Ook zal er gekeken worden of de situatie geschikt is voor buurtbemiddeling of dat er iets anders nodig is.

Buurtbemiddeling kan een oplossing zijn om op een laagdrempelige manier het contact tussen buren te verbeteren, maar de buurtbemiddelaar is geen rechter. Ze helpen alleen om een gesprek goed te laten verlopen en iedereen aan het woord te laten.

Iedereen kan te maken krijgen met ergernissen of ruzie met de buren. Vaak beginnen irritaties klein. Je ergert je aan het gedrag van jouw buren door bijvoorbeeld harde muziek, stank, hondengeblaf of een verkeerd geparkeerde auto. Vaak leidt een gesprek tot een oplossing, maar dat lukt niet altijd. Is de relatie met je buren verslechtert en dreigt dit te escaleren? Laat het niet zo ver komen en schakel buurtbemiddeling in. Na bemiddeling verbetert het contact tussen buren vaak aanzienlijk.   

Hoe helpen wij jou?

Onze goed getrainde vrijwillige buurtbemiddelaars helpen om burenruzies op te lossen. De buurtbemiddelaars luisteren naar beide partijen. Ze geven geen oordeel, maar helpen bij het maken van afspraken. Zelf samen een oplossing bedenken vergroot de kans dat beide buren afspraken naar tevredenheid nakomen. De bemiddelaars hebben geheimhoudingsplicht.

Wil je meer weten over buurtbemiddeling? Neem dan contact met ons op, wij zijn te bereiken via de mail op buurtbemiddeling@sednaemmen.nl of telefonisch 0591-680800.

 

Meer informatie?

Laat dan hieronder je gegevens achter. Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op!