Zorgen voor een ander

Week van de Mantelzorg 2022

In de gemeente Emmen hebben veel inwoners mantelzorgtaken. Als blijk van waardering voor het werk dat zij doen, wordt in november de Week van de Mantelzorg georganiseerd.

Aanmelden kan vanaf 19 september tot 24 oktober 2022. 

Mantelzorg  

In de gemeente Emmen zijn er veel mensen die langdurig en onbetaald voor een naaste zorgen. Bijvoorbeeld voor een zieke partner, ouder of kind. Dit zijn mantelzorgers. Hoewel de zorg voor een andere veel voldoening geeft, kun je als mantelzorger ook overbelast raken. Dit kan ertoe leiden dat je jouw zorgtaak niet meer optimaal uit kan voeren.

Herken jij je hierin? Dan is het fijn om te weten dat Sedna jou hiermee kan helpen. Onze medewerkers bieden praktische hulp en emotionele begeleiding bij overbelasting. Ook kunnen we jou informatie en advies geven en een luisterend oor bieden, in contact brengen met andere mantelzorgers of helpen om respijtzorg te organiseren. Ook brengen we je graag in contact met het Contactpunt Mantelzorg in jouw gebied. Zij organiseren bijeenkomsten zoals koffieochtenden, creatieve activiteiten of bijeenkomsten over een bepaald thema. .

Alle mantelzorgers in de gemeente Emmen kunnen bij ons terecht. Wil je meer weten over wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem dan contact op met 1 van de gebiedsteams.

Ik wil ondersteuning

     Agenda

    Op dit moment zijn er geen geplande activiteiten.

    Overzicht

    Meer informatie?

    Laat dan hieronder je gegevens achter. Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op!