Mantelzorg

In de gemeente Emmen zijn er veel mensen die langdurig en onbetaald voor een naaste zorgen. Bijvoorbeeld voor een zieke partner, ouder of kind. Dit zijn mantelzorgers. Hoewel de zorg voor een andere veel voldoening geeft, kun je als mantelzorger ook overbelast raken. Dit kan ertoe leiden dat je jouw zorgtaak niet meer optimaal uit kan voeren.

Herken jij je hierin? Dan is het fijn om te weten dat Welzijnsgroep Sedna jou hiermee kan helpen. Onze medewerkers bieden praktische hulp en emotionele begeleiding bij overbelasting. Ook kunnen we jou informatie en advies geven en een luisterend oor bieden. We organiseren bijeenkomsten met lotgenoten, geven speciale aandacht aan jonge mantelzorgers. Ook organiseren we de cursus Vitale Mantelzorger en kunnen we je, daar waar nodig, in contact brengen met andere (zorg) organisaties. Denk hierbij bijvoorbeeld aan zorgaanbieders, maar ook aan het Contactpunt Mantelzorg

Alle mantelzorgers in de gemeente Emmen kunnen bij ons terecht. Wil je meer weten over wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem dan contact op met 1 van de gebiedsteams.

 

Ik wil ondersteuning

 Agenda

Op dit moment zijn er geen geplande activiteiten.

Overzicht

Meer informatie?

Laat dan hieronder je gegevens achter. Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op!