Terug naar Nieuws

Betaling extra energietoeslag vóór 1 oktober

Gepubliceerd op:

De gemeente Emmen betaalt 500 euro extra energietoeslag aan inwoners met een inkomen tot 120% van de bijstandsnorm. Dit bedrag is bedoeld om de hoge energiekosten (gedeeltelijk) te betalen.

Heeft u de energietoeslag van 800 euro ontvangen? Dan krijgt u het bedrag van 500 euro automatisch op uw rekening. Dit gebeurt voor 1 oktober 2022. U ontvangt hierover geen brief, maar ziet het in het omschrijving op uw bankafschrift.

Heeft u de energietoeslag aangevraagd en bericht ontvangen dat u de toeslag krijgt? Dan ontvangt u vóór 1 oktober het bedrag van 1300 euro op uw rekening. Dat kan in één of twee termijnen.

Heeft u de energietoeslag aangevraagd en nog geen bericht ontvangen? Als blijkt dat u recht hebt op de toeslag, ontvangt u het bedrag van 1300 euro ná 1 oktober op uw rekening.

Aanvragen kan nog steeds

Heeft u een laag inkomen en nog geen energietoeslag aangevraagd? Kijk dan op emmen.nl/energietoeslag of u in aanmerking komt voor de energietoeslag van 1300 euro. De termijn voor het aanvragen is verlengd tot 31 maart 2023.

Hulp nodig bij aanvragen?

Heeft u hulp nodig bij het aanvragen van de energietoeslag via de website? Dan kunt u terecht bij het Geldloket Emmen, het Informatiepunt Digitale Overheid bij Facet (bibliotheek) of Sedna. In de verschillende gebieden in gemeente Emmen heeft Sedna spreekuren, bekijk hier waar u terecht kan met vragen. 

Ook is het mogelijk om via de balie van het gemeentehuis het aanvraagformulier op papier op te halen.

28-11-2022

Stagiaires gezocht: 3e jaars HBO Social Work voor Moeders van Emmen

De zwangerschap is voor veel vrouwen een bijzondere en mooie, maar ook een kwetsbare periode. Stress en een ongezonde leefstijl zijn niet goed voor de ontwikkeling van het kindje. Daarom biedt Moeders van Emmen ondersteuning aan zwangere vrouwen om het kindje een goede start in het leven te geven. …
Lees meer