Terug naar Nieuws

Burgemeester Eric van Oosterhout zet “Beste buur van de gemeente Emmen 2020” in het zonnetje

Gepubliceerd op:

Tijdens burendag op zaterdag 26 september heeft Buurtbemiddeling Emmen de verkiezing “Beste buur van de gemeente Emmen” georganiseerd. Ondanks de maatregelen rondom het coronavirus is het gelukt om de drie winnaars op gepaste wijze bekend te maken, dit vond plaats in de Grote Kerk in Emmen.

Nominaties

Voor het derde jaar op rij is Buurtbemiddeling Emmen op zoek gegaan naar de “Beste buur van Emmen”. Samen met een jury zijn de verschillende nominaties bekeken en daaruit zijn 3 winnaars gekozen.

Mevrouw Roufs uit Emmermeer is door haar 84 jarige buurvrouw genomineerd en blijkt terecht beste buur van het jaar te zijn. Twee maanden lang bracht mevrouw Roufs haar buurvrouw iedere avond een warme maaltijd en deed waar nodig boodschappen. Door de bewonerscommissie van de Wekingeslagflat uit Angelslo kwam een bericht over meneer Smits. Een echte beste buur van het jaar die voor meerdere buren behulpzaam is, met boodschappen doen, klussen, moeilijke gesprekken, ziekenhuisbezoeken en lokethulp. Mevrouw Duinkerken uit Emmer-Compascuum is ook een echte beste buur van het jaar. Zij heeft oog voor iedereen en helpt waar ze kan. Zo heeft mevrouw Duinkerken 12 jaar lang voor een zieke buurvrouw eten gekookt.

Noaberschap

Burgemeester Eric van Oosterhout: “Geweldig om op deze burendag de beste buur in het zonnetje te zetten. Zeker in deze corona-tijd is het heel fijn dat wij in onze gemeente ‘naoberschap’ kennen en omzien naar elkaar. Help elkaar, drink een bakje koffie op gepaste afstand of vraag af en toe gewoon even hoe het is. Een kleine moeite en je krijgt er een blije buur voor terug!”

12-02-2024

De sleutel tot succes

Niet elke hulpvraag is een zorgvraag en niet bij elke hulpvraag past een medisch antowoord.
Lees meer