Terug naar Nieuws

Geldloket Emmen geopend voor inwoners gemeente Emmen

Gepubliceerd op:
Geldloket Emmen geopend voor inwoners gemeente Emmen

Inwoners uit de gemeente Emmen kunnen vanaf vandaag gratis terecht bij Geldloket Emmen met vragen over geldzaken, voor informatie en onafhankelijk advies. Bijvoorbeeld over rondkomen, bij veranderingen die gevolgen kunnen hebben op het inkomen of voor informatie over regelingen.

Het regelen van financiële zaken kan ingewikkeld zijn. En rondkomen soms ook. Ook krijgen veel mensen te maken met veranderingen die gevolgen kunnen hebben voor het inkomen. Steeds meer mensen hebben vragen over geldzaken. Daarom hebben Domesta, Sedna, Stichting Knip en gemeente Emmen het Geldloket Emmen opgericht. Het Geldloket werkt samen met allerlei andere organisaties zoals Bibliotheek Emmen (Informatiepunt Digitale Overheid), banken en vrijwilligersorganisaties zoals de Voedselbank en Humanitas.

Informatie, advies en praktische hulp

Inwoners kunnen bij het Geldloket terecht voor allerlei geldzaken. Bijvoorbeeld voor bespaartips, informatie over welke regelingen er zijn als het lastig is om rond te komen, wat er verandert als je kind 18 wordt of advies bij een scheiding, verlies van een baan of pensioen.  Ook voor praktische hulp zoals het maken van een budgetplan kunnen inwoners aankloppen bij het Geldloket. Medewerkers van Geldloket Emmen kunnen inwoners wegwijs maken bij het regelen van ingewikkelde geldzaken en helpen bij het begrijpen van moeilijke financiële informatie.

Contact

Inwoners kunnen tijdens openingstijden langskomen bij het Geldloket aan de Parallelweg 36 in Emmen (in het pand van Growing Emmen). Dat kan met en zonder afspraak. Een afspraak maken kan onder andere via de website geldloket.emmen.nl. Inwoners kunnen ook bellen of mailen voor informatie of advies: 0800 – 0009 (gratis) of info@geldloket.emmen.nl.

Openingstijden Geldloket Emmen

Maandag 13.00 – 16.00 uur

Dinsdag 09.00 – 12.00 uur

Woensdag 13.00 – 16.00 uur

Donderdag 09.00 – 12.00 uur / 17.00 – 19.00 uur

 

Op de website van Geldloket Emmen is veel informatie te vinden waaronder antwoorden op veelgestelde vragen. Meer weten over het Geldloket? Neem dan een kijkje op de website.

 

Foto team Geldloket: Bianca Verhoef fotografie

21-02-2022

Een nieuwe Movements Next Level gaat van start

Movements, onderdeel van welzijnsorganisatie Sedna, organiseert in samenwerking met Leerwerkloket Drenthe vanaf april 2022 een gratis training voor jongeren (17 t/m 27 jaar) die toe zijn aan een volgende stap richting werk of school. Movements Next Level, geeft jongeren handvatten om vol vertrouwen …
Lees meer