Terug naar Nieuws

Hoe zit het met de energietoeslag 2023?

Gepubliceerd op:

Ook in 2023 krijgen inwoners met een laag inkomen een energietoeslag. Deze toeslag is bedoeld om de hoge energiekosten (gedeeltelijk) te betalen. Veel mensen ontvangen dit automatisch. Inwoners waarvan de gegevens niet bekend zijn, kunnen van 1 februari tot 1 juli toeslag aanvragen.

Wie ontvangt de toeslag automatisch?
Alle inwoners met een minimuminkomen die al bekend zijn bij de gemeente krijgen de energietoeslag automatisch. In al deze gevallen is géén nieuwe aanvraag nodig. Vóór 1 maart 2023 stort de gemeente automatisch de energietoeslag op het rekeningnummer dat al bekend is. 

Wie moet de energietoeslag wél aanvragen?
Inwoners met een minimuminkomen die niet bekend zijn bij de gemeente, kunnen de energietoeslag 2023 vanaf 1 februari zelf aanvragen. Dit bedrag is er voor iedereen die in januari, februari of maart 2023 een inkomen heeft dat lager is dan 120 % van het sociaal minimum. Aanvragen kan via emmen.nl/energietoeslag.

Hulp bij het aanvragen
Inwoners die hulp willen bij het aanvragen van de energietoeslag, kunnen terecht bij het Geldloket, Sedna en het Informatiepunt Digitale Overheid bij de bibliotheken.

05-06-2024

Huiskamerdanspaleis

 In de afgelopen periode zijn in de gemeente Emmen een aantal Huiskamerdanspaleizen georganiseerd. Hier ontmoeten deelnemers elkaar in een gezellige huiskamersetting. Samen met andere buurtbewoners wordt er naar muziek geluisterd, gekletst en misschien zelfs wel gedanst. Het is een erg leu…
Lees meer