Terug naar Nieuws

Moeders van Emmen in actie tijdens Week van de Opvoeding

Gepubliceerd op:
Moeders van Emmen in actie tijdens Week van de Opvoeding

De Week van de Opvoeding is maandag 4 oktober van start gegaan. Het thema van deze week is ‘Vertel eens’. Opvoeden doe je nooit alleen. Het delen van verhalen en met elkaar in gesprek gaan is belangrijk.  Moeders van Emmen vraagt hier aandacht voor door kletspotjes uit te delen aan moeders en peuters in het gebied de Monden en de Blokken.

Wethouder Robert Kleine heeft het eerste kletspotje vandaag uitgedeeld aan Babet. Babet is de eerste moeder die bij Moeders van Emmen aangemeld werd. Ze was toen hoogzwanger van haar tweede zoontje.

Moeders van Emmen

Moeders van Emmen ondersteunt moeders tijdens hun zwangerschap door eventuele problemen op te lossen en stress te verminderen. Jose Banus: “Dit doen we tijdens de zwangerschap, maar ook als de baby er al is. Daarnaast helpen we moeders aan een goede band met hun kindje te werken en om de ontwikkeling van hun kindje zo goed mogelijk te stimuleren. Een kletspotje kan hier heel goed bij helpen. Door de vragen en opdrachten die in het potje zitten, zijn de ouders met hun kinderen in contact en hebben ze echt even aandacht voor elkaar. Daarnaast stimuleert het de taalontwikkeling en leren ouders en kinderen elkaar nog beter kennen, wat de veilige hechting tussen ouder en kind bevordert”.

28-11-2022

Stagiaires gezocht: 3e jaars HBO Social Work voor Moeders van Emmen

De zwangerschap is voor veel vrouwen een bijzondere en mooie, maar ook een kwetsbare periode. Stress en een ongezonde leefstijl zijn niet goed voor de ontwikkeling van het kindje. Daarom biedt Moeders van Emmen ondersteuning aan zwangere vrouwen om het kindje een goede start in het leven te geven. …
Lees meer