Terug naar Nieuws

Ondertekening convenant samenwerking Sedna, Dokter Schoonmaakorganisatie en Dorpenzorg

Gepubliceerd op:

1677240998698_400_267_1677241104.jpg

Op woensdag 22 februari is de samenwerking tussen Sedna, Dokter Schoonmaakorganisatie en stichting Dorpenzorg verlengd. De komende jaren zal dat nog meer in het teken staan van het versterken van de informele zorg en zelfredzaamheid van alle inwoners van de gebieden de Monden en de Blokken in gemeente Emmen.

 

Versterken informele zorg en zelfredzaamheid
Deze samenwerking heeft tot doel om lokale maatschappelijke effecten te realiseren door de verbinding en samenwerking te versterken. Door gezamenlijke werkgroepen, waaraan ook inwoners deelnemen, worden grote en kleinere wensen gerealiseerd voor de lokale gemeenschap. Hierbij worden gezamenlijke diensten ontwikkeld die de informele zorg in de gebieden kan versterken en de professionele zorg kan optimaliseren. Marleen Tent, directeur Sedna: “Ik ben blij met deze volgende stap in onze samenwerking. Onze organisaties zijn actief in de Monden en de Blokken en wij horen en zien veel. Door daarin de verbinding te leggen kunnen we, vanuit ieders expertise, nog meer betekenen voor inwoners.”

Samen meer voor inwoners betekenen
Sinds 2019 is er al veel bereikt. Zo is er in de Monden onder andere een informele huiskamer opgestart en de tweede fase van het haalbaarheidsonderzoek voor een Zorgpension begonnen. Tevens is er samengewerkt t.b.v. realisatie de website Gebiedswijzer. Door het versterken en verlengen van de samenwerking willen de organisaties meer van elkaar leren om zo nog meer voor de inwoners te kunnen betekenen. Jelle Dokter, directeur van Dokter Schoonmaakorganisatie: “Door deze integrale werkwijze geven we invulling aan onze opdracht om formele ondersteuning aan inwoners om te zetten naar meer informele ondersteuning en die samen met inwoners herkenbaar en laagdrempelig vorm te geven.”

1677241464076_400_267_1677241523.jpg

Onthulling van de buurtbus
Om dit moment feestelijk te benadrukken is vandaag de nieuwe buurtbus voor Dorpenzorg onthult. “We zijn ontzettend blij dat we deze nieuwe bus hebben kunnen aanschaffen door de subsidie die wij hiervoor hebben ontvangen. Vrijwilligers zullen met veel plezier bewoners naar het ziekenhuis, supermarkt of de huisarts brengen.” Aldus Jan Schoonbeek van Dorpenzorg.

19-03-2024

In het nieuws: Artikel Dagblad van het Noorden over de opmars van ervaringsdeskundigen met Charlotte Feijen

Vandaag staat er in het Dagblad van het Noorden een artikel over de opmars van ervaringsdeskundigen in de hulpverlening. Ervaringsdeskundige Charlotte Feijen van Sociaal Werk Sedna vertelt haar persoonlijke verhaal en wat het voor haar betekent dat ze met haar ervaringen nu anderen kan ondersteunen.
Lees meer