Terug naar Nieuws

Theater Zie de mens in Emmen

Gepubliceerd op:

Op 10 en 11 mei wordt de theatervoorstelling Zie de mens opgevoerd in de Stadskerk in Emmen. De voorstelling is bestemd voor alle inwoners van Emmen. Zet de datum in u agenda! Want Zie de mens wordt gespeeld door mensen die in armoede leven en theatermakers.

Zie de mens is zeer de moeite waard. Ze is gebaseerd op levensechte verhalen van mensen in armoede die de voorstelling zelf spelen. Het is een kunstzinnige, dynamische voorstelling met spel, muziek en videoprojecties. Ze is zoals het leven in armoede: direct, rauw en confronterend, en tegelijkertijd ook poëtisch, teder en liefdevol.

Zie de mens is een voorstelling waarmee we het publiek meenemen naar tal van zaken die ons raken: de mythe van zelfredzaamheid, de zin en onzin van de participatiewet, de ijzige kou op een dakloos bankje in het stadspark, liefdadigheid als doekje voor het bloeden, verdwalen tussen ambtelijke regels, verplicht vrijwillig konijnen voeren op een kinderboerderij en cultuur als recht om te ervaren wie je bent. En dan ontmoeten wij u graag na afloop om het gesprek aan te gaan. 

Enkele reacties van toeschouwers:

Een hartverscheurende oproep om de systeemwereld ondergeschikt te maken aan de menselijke maat.

Fantastische tekstregie; gedreven spel; prachtige vormgeving.

De persoonlijke levensverhalen van mensen in armoede komen ‘binnen’. Als je deze levenslessen kunt accepteren en als uitgestoken hand ziet om samen verder te komen, is ‘Zie de mens’ een onmisbare ervaring voor iedere uitvoerder, vrijwilliger en beleidsbepaler. 

De voorstelling wordt gebracht  i.s.m. Stichting Leergeld, Sedna, Voedselbank Zuidoost Drenthe, Humanitas, Protestantse gemeente Emmen, Leger des Heils en wordt mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Emmen Provincie Drenthe en het Prins Bernhard Cultuurfonds Drenthe. 

De voorstelling is gratis toegankelijk. We verzoeken u vriendelijk om u aan te melden.

wresinskicultuur.nl/aanmelden 

Waar: Stadskerk

Adres: Van Schaikweg 59, Emmen

Wanneer: Woensdag 10 mei om 20u00 (ontvangst vanaf 19u30)

                Donderdag 11 mei om 15u00 (ontvangst vanaf 14u30)

Kosten: Gratis. Vrije gift na afloop

Aanmelden: wresinskicultuur.nl/aanmelden

22-05-2024

Jaarverslag 2023

Ons jaarverslag 2023 is klaar.
Lees meer