Terug naar Nieuws

Vraag uiterlijk 30 april verlaging van uw energierekening aan

Gepubliceerd op:

Heeft u een inkomen tot 200% van het sociaal minimum en een hoge energierekening? Dan kunt verlaging van uw energierekening aanvragen. Dat doet u bij het Landelijk Noodfonds Energie. Het aanvragen is niet gemakkelijk. Daarom kunt u hulp krijgen van Sedna, Geldloket Emmen of de Informatiepunten Digitale Overheid bij Facet.

Het Landelijk Noodfonds Energie betaalt een deel van uw energierekening van oktober 2022 t/m maart 2023.  Het maakt niet uit wie uw energieleverancier is. U ontvangt geen geld, maar een verlaging van uw energierekening. U komt hiervoor in aanmerking als het bruto-inkomen van uw huishouden per maand lager is dan € 2.980,- (alleenstaande) of € 4.180,- (samenwonend). De bedragen zijn inclusief 8% vakantiegeld.

Aanvragen
U kunt zelf een verlaging van uw energierekening aanvragen bij het Landelijk Noodfonds Energie. Dat kan online via Noodfondsenergie.nl. Voor het aanvragen heeft u een mailadres nodig, een DigiD en een computer of mobiele telefoon met QR-code reader. Daarbij moet u weten hoe hoog het gezamenlijk bruto inkomen van uw huishouden in januari 2023 is en het maandbedrag van de energierekening in oktober 2022 en januari 2023. Het aanvragen duurt ongeveer een half uur.

U kunt hulp krijgen
De medewerkers van Sedna, Geldloket Emmen en de Informatiepunten Digitale Overheid (bij Facet) helpen u graag bij het aanvragen.

Welzijnsorganisatie Sedna heeft spreekuren in alle wijken en dorpen. U vindt deze via sednaemmen.nl/onze-gebiedsteams of door te bellen met (0591) 680 800. Bent u moeilijk ter been? Bel dan om  een afspraak te maken voor een huisbezoek. 

Geldloket Emmen biedt hulp bij het aanvragen aan de Bukakkers 9 in Emmen. Maak een afspraak via geldloket.emmen.nl, 0800 0009 of info@geldloket.emmen.nl

Informatiepunten Digitale Overheid hebben spreekuren bij Facet (voorheen bibliotheken). Deze spreekuren zijn in Emmen op maandag- en vrijdagmiddag van 13.00-17.00 uur, in Klazienveen op woensdagmiddag van 14.00-16.00 uur, in Emmer-Compascuum op donderdag van 15.00-17.00 uur en in Nieuw Amsterdam op maandag van 15.00-17.00 uur. U kunt hier gewoon binnenlopen zonder afspraak

19-03-2024

In het nieuws: Artikel Dagblad van het Noorden over de opmars van ervaringsdeskundigen met Charlotte Feijen

Vandaag staat er in het Dagblad van het Noorden een artikel over de opmars van ervaringsdeskundigen in de hulpverlening. Ervaringsdeskundige Charlotte Feijen van Sociaal Werk Sedna vertelt haar persoonlijke verhaal en wat het voor haar betekent dat ze met haar ervaringen nu anderen kan ondersteunen.
Lees meer