Terug naar Nieuws

Wethouders bezoeken Sociaal Werk Sedna

Gepubliceerd op:
Wethouders bezoeken Sociaal Werk Sedna

Op maandag 5 februari verwelkomde Sociaal Werk Sedna een delegatie van de gemeente Emmen, bestaande uit Wethouders Dewy Léal en Raymond Wanders, voor een uitgebreid werkbezoek. Het bezoek bood een waardevolle gelegenheid om de banden tussen Sociaal Werk Sedna en de gemeente te versterken, maar vooral om inzicht te geven in de vitale rol die zij speelt in het welzijn van de inwoners van Emmen.

Het programma van het werkbezoek bood een gevarieerd overzicht van de activiteiten en prioriteiten van Sociaal Werk Sedna. De dag begon in één van de 'huiskamers', waar Marleen Tent, directeur van Sociaal Werk Sedna, de gasten verwelkomde en een overzicht gaf van de prestaties van het afgelopen jaar en de toekomstplannen presenteerde.

Vervolgens kregen de wethouders inzicht in het bredere perspectief van de verschuiving van zorg naar gezondheid. Deze interactieve sessie bood een verhelderend inzicht in de regionale trends en de toekomstige agenda op het gebied van welzijn en gezondheid.

Daarna volgden er presentaties over specifieke initiatieven, zoals de woonzorgvisie en de pilot Tangenborgh, Integrated Care, gezinscoaching en de samenwerking met Toegang en Welzijn op Recept. Marleen Tent benadrukte dat Sociaal Werk Sedna met lichte vormen van ondersteuning mensen weer zelfstandig kan laten functioneren. "Wij geloven dat door gezinscoaching en vergelijkbare vormen van ondersteuning mensen weer op eigen kracht kunnen functioneren, wat van cruciaal belang is voor ons sociaal werk in Emmen," aldus Tent.

Elk onderdeel gaf de wethouders inzicht in de diverse diensten en samenwerkingsverbanden die Sociaal Werk Sedna biedt om de gemeenschap van Emmen te ondersteunen.

Directeur Marleen Tent kijkt met trots terug op het werkbezoek en benadrukt dat de dag niet alleen draaide om het bezoek zelf, maar vooral om het belang van het sociaal werk in Emmen. "Het was waardevol om te laten zien hoe Sociaal Werk Sedna een positieve impact heeft op mensen die het nodig hebben in onze gemeenschap. Het werkbezoek was een gelegenheid om dit te delen met de wethouders, en we blijven ons inzetten voor het welzijn van de inwoners van Emmen."

Foto's

Bekijk ook

19-03-2024

In het nieuws: Artikel Dagblad van het Noorden over de opmars van ervaringsdeskundigen met Charlotte Feijen

Vandaag staat er in het Dagblad van het Noorden een artikel over de opmars van ervaringsdeskundigen in de hulpverlening. Ervaringsdeskundige Charlotte Feijen van Sociaal Werk Sedna vertelt haar persoonlijke verhaal en wat het voor haar betekent dat ze met haar ervaringen nu anderen kan ondersteunen.
Lees meer
 
12-02-2024

De sleutel tot succes

Niet elke hulpvraag is een zorgvraag en niet bij elke hulpvraag past een medisch antowoord.
Lees meer
 
31-01-2024

Jeugdsoos Nieuw-Amsterdam

Woon je in Nieuw Amsterdam en wil je graag naar een soos? Op 3 februari gaan we starten in de Veurkamer! Kom erbij! (voor meer informatie zie flyer bij "lees meer") 
Lees meer