Ondersteuning bij echtscheiding

Door een echtscheiding verandert de gezinssituatie van jou en je kind(eren). Dit zorgt ervoor dat de gezins- en woonsituatie verandert. Deze verandering zorgt voor extra ontwikkelingstaken bij je kind. Ook als ouder vraagt dit veel van je. Heb jij als ouder vragen over jouw specifieke situatie? Dan kan een van onze medewerkers met je meedenken. Wij bieden naast individuele ondersteuning ook groepsaanbod aan voor je kind(eren) en jou als ouder; de KIES-groep en !JES het brugproject.

KIES-groep

KIES staat voor Kinderen In Echtscheiding Situaties en helpt kinderen (8-12 jaar) en hun ouders na een echtscheiding. KIES is door het Nederlands Jeugdinstituut (NJI) erkend als ‘helpende en effectieve methodiek’. In de groep krijgen de kinderen ruimte om op een creatieve manier (tekenen, spel, muziek, toneel, schrijven en praten) hun beleving en gevoelens te delen. In de groep wordt gewerkt door middel van lotgenotencontact, herkenning, vragen stellen, informatie verstrekken, het begrijpen van je eigen situatie, positief opvoeden en verandering van communicatie.

!JES het Brugproject

!JES het brugproject is een preventieve groepstraining voor je kind(eren) (8-12 jaar) en jou als ouder. Het doel van de training is om kinderen te begeleiden tijdens de periode van de scheiding, zodat zij zich zo goed mogelijk kunnen blijven ontwikkelen ondanks deze ingrijpende gebeurtenis. Jij als ouder hebt hierin een belangrijke rol en besteedt hier tijdens de groepsbijeenkomst voor ouders aandacht aan.

Een oplossing op maat 

Samen met jou bedenken we een passende oplossing voor de situatie waarin je je bevindt. Soms is 1 gesprek al voldoende, soms zijn er meer gesprekken nodig. Onze medewerkers komen bij je thuis of we spreken af op een andere, voor jou prettige plek. Wanneer blijkt dat andere ondersteuning nodig is, dan wijzen onze medewerkers je verder de weg. We zoeken samen naar een oplossing die bij jou en je kind past.

Ik wil ondersteuning

 Agenda

Op dit moment zijn er geen geplande activiteiten.

Overzicht

Meer informatie?

Laat dan hieronder je gegevens achter. Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op!