Steunouder

Kinderen grootbrengen is een hele klus. Voor alle ouders is het fijn om dat niet alleen te hoeven doen. Maar niet iedereen krijgt een helpende hand toegestoken als hij of zij die nodig heeft.

Bekijk hier onze vacature voor Steunouders!

Steunouders zijn volwassen vrijwilligers die één of twee dagdelen per week een gastvrij thuis bieden aan een kind. Ze geven een kind een vertrouwde plek waar het welkom is en kind kan zijn. Zo geven ze gezinnen een steuntje in de rug.

Ouders krijgen op die manier ruimte om op adem te komen en ervaren dat je de zorg voor kinderen samen kunt delen.

Voor wie is Steunouder?

Ouders, die behoefte hebben aan steun, kunnen niet altijd op hun eigen netwerk terugvallen. Bijvoorbeeld omdat ze door verhuizing nog geen contacten in de buurt hebben, of door scheiding, rouw, mantelzorg, beperkingen het gewoon niet lukt.

Steunouder verlicht dan een aantal uren per week de zorg voor deze ouders.

Door zorgvuldig te matchen (bij elkaar passende steunouders en vraagouders te koppelen) en de vrijwilligers te trainen en te begeleiden kunnen ouders ervaren hoe je de zorg voor kinderen samen kunt delen. “It takes a village to raise one child”.

Contact

Nieuwsgierig of Steunouder iets voor jou is, als steuntje in de rug of als steunouder? Kijk op steunouder.nl voor meer informatie en bel of mail Sedna als je vragen hebt! Dat kan per mail: emmen@steunouder.nl Of telefonisch naar: Anniek Nijkamp 06-23645675 (werkdagen maandag t/m donderdag).

 

 Agenda

Op dit moment zijn er geen geplande activiteiten.

Overzicht

Meer informatie?

Laat dan hieronder je gegevens achter. Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op!