Vrijwilligers Informatie Punt Emmen (VIP)

Bij VIP! Emmen krijg je antwoord op al je vragen over vrijwilligerswerk. De afkorting VIP staat voor Vrijwilligers Informatie Punt. VIP! Emmen is er voor vrijwilligers, organisaties en burgerinitiatieven. Voor alle actuele vrijwilligersvacatures en het vrijwilligersaanbod kun je terecht op de nieuwe website van VIP! Emmen.

Versterken van het lokale vrijwilligerswerk

Je kunt bij ons terecht voor informatie, advies en ondersteuning met betrekking tot vrijwilligerswerk. Wil je als vrijwilliger aan de slag in de gemeente Emmen? We bieden bemiddeling op maat én een actueel, uitgebreid vacatureoverzicht. Wil je als organisatie vacatures voor vrijwilligers plaatsen? Ook dan kun je bij ons terecht voor bemiddeling en ondersteuning.

Met onze diensten en initiatieven leveren we een belangrijke bijdrage aan het versterken van het lokale vrijwilligerswerk. We ondersteunen organisaties en burgerinitiatieven met werving van vrijwilligers, advies en informatie over de inzet van vrijwilligers, deskundigheidsbevordering en lokale samenwerking.

Vrijwilliger worden? 

Als vrijwilliger van VIP! Emmen krijg je de kans om een leuke vrijwilligersplek te vinden en trainingen te volgen via ons Vrijwilligerscollege. Een mooie manier om jezelf te ontwikkelen. Vrijwilligers zijn mensen die het verschil maken! Via onze website kan je op een vacature reageren of zelf een vacature plaatsen. Kom je hier niet uit? Neem dan contact op met VIP! Emmen. We kijken graag met je mee. Weet je (nog) niet waar je talent ligt? Ook dan kunnen we met jou kijken naar je wensen en mogelijkheden.

Ben je een organisatie?

Ook dan biedt VIP! Emmen ondersteuning. Doordat we nauwe banden onderhouden met bijna alle vrijwilligersorganisaties in Emmen, zijn we de partij bij uitstek om hierover te adviseren. Je kunt ons bijvoorbeeld benaderen bij nieuwe beleidsplannen, professionalisering en bezuinigingen. Maar ook bij de uitbreiding van bestaande activiteiten, fusies, conflicten en interne organisatiewijzigingen kun je rekenen op ons deskundig advies.

VIP! Emmen adviseert onder andere over:

  • Het werven en behouden van vrijwilligers
  • Het vormgeven van vrijwilligersbeleid
  • De communicatie met vrijwilligers
  • Carrièremogelijkheden voor vrijwilligers
  • De Arbowet en andere wettelijke regelingen

 

Ik wil ondersteuning

 Agenda

Op dit moment zijn er geen geplande activiteiten.

Overzicht

Meer informatie?

Laat dan hieronder je gegevens achter. Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op!